Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Προϋποθέσεις Εγγραφής και δικαιολογητικά μέλους.


ΕΣΠΗΕΤ team

Να εργάζεται σε ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών ή άλλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας ή πόλης, σε δελτία ειδήσεων ή σε εφημερίδα επαρχίας ή σε ιστοσελίδα ή σε αμιγώς δημοσιογραφικές εκπομπές των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Ο υποψήφιος επιτρέπεται να ασκεί άλλη εργασία
Να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε ατιμωτική ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, εκβιασμό, απάτη, πλαστογραφία, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, παραχάραξη, κιβδηλεία και προσβολή των ηθών. Τα παραπάνω αδικήματα πρέπει να έχουν γίνει σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος. `Η μη καταδίκη αποδεικνύεται με πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου, που ο υποψήφιος οφείλει να υποβάλει μαζί με τα άλλα πιστοποιητικά.


Να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του και να μην έχει υπερβεί το 65ο.

Να είναι μόνιμος κάτοικος των Αθηνών ή ευρωπαϊκής πόλης

Να έχει τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής Μέσης Εκπαιδεύσεως.6.Να αμείβεται, κατά τον χρόνο που εξετάζεται η αίτησή του για εγγραφή, με μισθό που να ανταποκρίνεται τουλάχιστο στα κατώτερα όρια που ορίζουν οι νόμοι και οι συλλογικές συμβάσεις του κλάδου.


Δικαιολογητικά εγγραφής

Πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Πτυχίο Ανωτάτης ή Ανωτέρας σχολής ή Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής Μέσης Εκπαίδευσης. Εφόσον είναι τίτλοι του εξωτερικού προσκομίζεται και η αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ. Τα αντίγραφα των τίτλων πρέπει να είναι επικυρωμένα.

Αντίγραφο ποινικού μητρώου πρόσφατο (τελευταίου 6μήνου).

Βεβαίωση του εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η ειδικότητα με την οποία απασχολούνται και οι αποδοχές, τις οποίες λαμβάνουν.

Χωριστές βεβαιώσεις δύο μελών της Ε.Σ.Π.Η.Ε.Τ., από τις οποίες να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει ως απασχόληση τη δημοσιογραφία, το είδος της εργασίας που εκτελεί, καθώς και το ήθος και η επαγγελματική του συμπεριφορά.

Ανάλογη με τις παραπάνω βεβαίωση του αντιπροσώπου στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΕΤ των συντακτών του Μέσου, στο οποίο εργάζεται ο υποψήφιος, εφόσον υπάρχει.

Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, με την οποία να δηλώνεται, ότι το υποψήφιο μέλος είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας ή του Πειραιά ή των προαστίων και συνοικισμών των δύο αυτών πόλεων,ή άλλης ευρωπαϊκής πόλης.

Κατάθεση ποσού 50 ευρώ που αφορά την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή.

Σύντομο, σαφές και πλήρες βιογραφικό σημείωμα δακτυλογραφημένο.

Οι αιτήσεις εγγραφής αποστέλλονται ΜΌΝΟ στο email:espietpress@gmail.com